Dİyaliz Birimi Tut İlçe Hastanemizde bir yılını doldurdu.
12 Temmuz 2019

aliiiii.jpg

İlçemiz Tut İlçe Devlet Hastanesi bünyesinde 02.07.2018 tarihinde hizmete giren 4+1 yatak kapasiteli diyaliz birimi son teknoloji cihazlarla hizmet vermektedir. Toplamda 8 hastamız haftada 3 gün 4 saatlik seansla sağlık hizmetinden yararlanmaktadır. Tedavi gören hastalarımıza diyetlerine uygun sabah ve öğlen yemeği verilmektedir.

Diyaliz Birimimizin tıbbi desteği Adıyaman Eğitim ve araştırma Hastanesinden karşılanmakta, hastaların takibi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Ali GÜREL  ve Uz.Dr. Garip BEKFİLAVİOĞLU tarafından sağlanmaktadır. Diyaliz sorumlumuz Perihan OĞUL ve diyalizde görevli sağlık çalışanları özveri ile hizmeti yürütmektedirler.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Tut İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Kadir FERHAT; ‘’ Diyaliz Biriminin açılmasından önce hastalarımız Gölbaşı İlçesi ve Adıyaman’da tedavi görmekteydi. Coğrafi ve iklim koşulları nedeniyle ulaşımın zor olduğu Tut İlçesinde hastalarımız sürekli zorluklar yaşıyordu. Vatandaşlarımıza daha iyi hizmet sunmak adına Diyaliz Biriminin açılmasında yardımlarını esirgemeyen başta Adalet ve Kalkınma Partisi Merkez Disiplin Kurulu Başkanı 26. Dönem Adıyaman Milletvekili sayın Ahmet AYDIN olmak üzere,  Adıyaman İl Sağlık Müdürümüz sayın Uz.Dr. Erdoğan ÖZ’e ve Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fatih DOĞAN’a teşekkür lerimi sunarım’’ dedi.